Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika human. pomoci a rozvoj. spolupráce (KKS / EHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / EHP - Etika human. pomoci a rozvoj. spolupráce, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

učení o tzv. spravedlivé válce (historický vývoj diskuse o etice použití síly pro zajištění míru - současné pohledy)- etické dimenze humanitární intervence(nastínění problematiky, otevřené etické otázky a jejich možné řešení)- etická dimenze boje proti terorismu(nastínění problematiky, otevřené etické otázky a jejich možné řešení)- etická dimenze světových bezpečnostních struktur(nastínění problematiky, otevřené etické otázky a jejich možné řešení)

Získané způsobilosti

Základní orientaci v etické problematice současného boje proti terorismu.

Literatura

Holub, T. Etická diskuse o adekvátní reakci na 11.září 2001.Vojenské rozhledy 1/07. 2007. Holub, T. Etické argumentační struktury použité v diskuzi o válce v Iráku, Vojenské rozhledy 1/06. 2006. Holub, T. Etické aspekty boje proti terorismu ve světle učení o tzv. spravedlivé válce, Dizertační práce, KTF UK. Praha, 2008. Gianelli, A., Tornielli, A. Papi, guerre e terrorismo. Sugarco, 2006. Sutor, B. Vom gerechten Krieg zum gerechten Frieden?. Schwalbach, 2004.

Požadavky

vypracování seminární práce

Garant

Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D.