Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Human Behavior in the Social Environment (KKS / HBSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / HBSE - Human Behavior in the Social Environment, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento kurz se zaměří na zkoumání vývoje člověka od početí po stáří s důrazem na teorie a znalosti v oblasti biologických, sociologických, psychologických, spirituálních a kulturních procesů a vývoje v průběhu života. Budeme zkoumat podmínky prostředí, které podporují nebo potlačují individuální a rodinný rozvoj, zejména s ohledem na to, že tyto podmínky mohou přispět ke zvýšení rizika vzniku různých sociálních otázek a problémů osob.

Získané způsobilosti

Popsat jedinečné role a služby, které může sociální pracovník poskytnout,Aplikovat teorie a znalosti biologického, sociologického, kulturního, psychologického a spirituálního vývoje v průběhu života, včetně teorie attachmentu, teorie rolí, kognitivní teorie a teorií morálního vývoje.Rozpoznat individuální a rodinná vývojová stádia optikou procesů rodinných struktur, kultury, společenské třídy, etnicity, sexuální orientace a společenské změny. Vyhodnotit teorie lidského chování a pochopit jejich implicitní význam a relevanci pro praxi sociální práce. Aplikovat perspektivu člověk-v-prostředí (person-in-environment).Využít systémový přístup jako způsob práce s klienty s cílem zmírnit jejich problémy.

Literatura

Ashford, J. B., LeCroy, C. W. Human Behavior in the Social Environment: A Multidimensional Perspective.

Garant

Mgr. Jakub Doležel, Th.D.

Vyučující

Mgr. Jakub Doležel, Th.D.