Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introd. to Alternat. Dispute Resolution (KKS / IADR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / IADR - Introd. to Alternat. Dispute Resolution, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-typy, principy a zásady alternativního řešení sporů v mezinárodních vztazích ("shuttle diplomacy", arbitráž, mediace?)-specifika mediace, etika a důvěrnost v mediaci-specifické dovednosti, strategie a nástroje mediátora-technická stránka mediace (vliv způsobu uspořádání jednací místnosti, oční kontakt, používání jazyka, struktura dialogu)-proces mediace (různé fáze) - zahájení, techniky zjišťování informací, schopnosti dokumentace informací, hledání možných řešení, v jednotlivých bodech jednání, tak aby byla přijatelná pro obě strany, sepsání oboustranně výhodné a přijatelné dohody)-mediace v mezinárodním kontextu (příklady a analýza)

Získané způsobilosti

Studenti v průběhu kurzu získají také přehled o konsensuálních metodách a strategiích podpory konstruktivního dialogu na lokální i mezinárodní úrovni. Při výuce je kladen důraz na diverzitu kultur a sociálních prostředí, což umožní zvýšit senzitivitu studentů a jejich respekt vůči "jinakosti".

Literatura

Anderson, M. DO NO HARM. How Aid Can Support Peace or War. Boulder. Boulder, Co. Lynne Rienner Publishers, 1999. Menkel-Meadow, Love, and Schneider. Mediation: Practice, Policy & Ethics. Aspen Publishers, 2006. Rosenberg, B.M. Non-violent Communication Really Matters. Puddle Dancer Press, 2000. Ury, W. The Third Side. Why We Fight and How We Can Stop. Penguin Books, 2000.

Požadavky

Absolvování testu, zpracování seminární práce

Garant

Mgr. Lenka Dušková