Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management neziskových organizací (KKS / MNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / MNO - Management neziskových organizací, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci kurzu jsou systematicky definovány a rozvedeny jednotlivé funkce managementu ve struktuře:Plánování (včetně strategického), organizování, leadership, kontrola, procesní řízení, management jakosti, analýza rizik, vedení změny v organizaci, vybrané manažerské dovednosti.

Získané způsobilosti

Student získá poznatky v předmětných tématech a schopnost je uplatnit při řízení organizace na poli sociálních služeb.

Literatura

Koontz, H., Weihrich, H. Management. 1. vyd., Praha: East publishing, s.r.o., 1998. Drucker, P. Řízení neziskových organizací. Praxe a principy. Praha, 1998. Bárta, J. Strategické plánování pro neziskové organizace. Praha, 1997.

Požadavky

Kromě pochopení a osvojení si jednotlivých funkcí a přístupů v oblasti managementu neziskových organizací je od studentů požadována schopnost aplikace osvojených znalostí na jednoduchých modelových příkladech používaných během praktických workshopů. Kurz je ukončen ústní zkouškou.

Garant

Ing. Josef Veselý, CSc.

Vyučující

Ing. Josef Veselý, CSc.Ing. Josef Veselý, CSc.