Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět New Challenges in Humanit. Assistance (KKS / NCHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / NCHA - New Challenges in Humanit. Assistance, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konflikty, zahraniční pomoc a role lidských práv.Etika rozvojové pomoci a spolupráce, efektivita pomoci.Role příjemce pomoci v zahraniční pomoci.Historie a vnímání rizika v postmoderní společnosti. Primární a sekundární riziko v humanitární pomoci.Komunitou řízené snižování rizik.Krize ve městech.Gender a mezinárodní sociální práce

Získané způsobilosti

Student bude schopen pracovat ve specifických programech zahraniční pomoci a využívat svých znalostí ke zlepšování současných přístupů.

Literatura

Beck., U. Co je to globalizace?. Terry, F. Condemned to Repeat?. 2002. Moyo, D. Dead Aid. 2010. Divisova, V. Disaster Risk Reduction. 2010. Cox, D., Pawar, M. International Social Work. 2006. Princová, K. Jak pomáhat lidem vzdáleným. 2011. Slim, H. Killing Civilians. 2007. Baštecká, B. Psychosociální krizová pomoc a spolupráce. 2011. Beck, U. Riziková společnost. 2004. Hilhorst, D. Saving Lives or Societies. 2008. Princová, K. The City as a Refuge. 2009. Giddens, A. Unikající svět. 2000.

Požadavky

V průběhu předmětu bude student předvede student prezentaci problematiky, na konci předmětu složí písemnou zkoušku. Celý předmět včetně prezentace a zkoušky bude probíhat v anglickém jazyce.

Garant

Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D.