Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rodina v mutikulturní a multináboženské (KKS / RMMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / RMMS - Rodina v mutikulturní a multináboženské, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení klíčových pojmů (konfese, denominace, církev, formy náboženské tradice; náboženství; kultura), prezentace nejdůležitějších postojů a požadavků týkajících se rodinného života v rámci jednotlivých křesťanských konfesí (starobylé orientální církve, pravoslaví, katolicismus, luteránské a reformované konfese, volné církve), světových náboženství (judaismus, islám, hinduismus, buddhismus, sikhhismus) a vybraných kultur (africké i východoasijské) i dopadů těchto postojů do oblasti významné pro sociální práci.

Získané způsobilosti

Student bude schopen orientovat se v jiných kulturních a náboženských systémech z hlediska studovaného předmětu a oboru svého studia.

Literatura

Muchová, L. Porozumění světovým náboženstvím. Brno, 2006. kol. Rodzina w wielkich religiach świata. Kraków, 1999. Zwoliński A. Biedy Afryki. Kraków, 2009. KLÖCKER M., TWORUSCHKA M. i U. Etyka wielkich religii świata: Mały słownik. Warszawa, 2002. Adamski, F. Rodzina. Wymiar społeczno-kulturowy. Kraków, 2002. ABU-RUB H., ZABŻA B.. Status kobiety w islamie. Wrocław, 2002. FORBES, G. Women in Modern India. Cambridge, 1996.

Požadavky

Získání požadovaných znalostí ověřené absolvováním kolokvia.

Garant

Mgr. Walerian Bugel, dr

Vyučující

Mgr. Walerian Bugel, dr