Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální ekonomika (KKS / SE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / SE - Sociální ekonomika, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem semináře je seznámit studenta s problematikou společenské odpovědnosti firem, s možnostmi vytváření partnerství mezi sektory národního hospodářství a projekty sociálního podnikání v evropském prostředí. Student se naučí rozlišovat mezi možnými právními formami sociálních firem a dodržovat standardy při projektování firem nových.Předmět umožní studentovi porozumět významu sociální ekonomiky v českém a evropském kontextu a jejího přínosu pro hodnoty vznikající partnerstvím sektorů. Student se seznámí se subjekty sociálního podnikání v zahraničí a v ČR, pochopí roli sociální ekonomiky a jejích subjektů, naučí se srovnávat právní formy sociálních podniků a vysvětlit význam sociální ekonomiky pro místní rozvoj.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost reagovat na nové trendy, které přináší rozvoj sektorů a evropské trendy ve spolupráci sektorů při začleňování sociálně vyloučených osob na trh práce, pochopí úlohu občanských organizací při zřizování subjektů sociální ekonomiky a bude umět rozlišovat mezi možnými právními formami a znát způsoby jejich finanční udržitelnosti.

Literatura

Dohnalová Marie, Průša Ladislav. Sociální ekonomika. Praha, 2011. Skovajsa, M. Občanský sektor. Praha, 2010. ISBN 978-80-7367-681-0.

Požadavky

Student složí písemnou zkoušku, jejímž obsahem bude porozumění rozvíjející se disciplíny sociální ekonomie a jejích subjektů jako nositelů sociální a veřejné přidané hodnoty. Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf).

Garant

Ing. Ester Danihelková

Vyučující

Ing. Ester DanihelkováIng. Ester Danihelková