Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Special methods of social work (KKS / SMSW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / SMSW - Special methods of social work, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se skládá s přednášek, skupinových diskuzí, cvičení ve skupinách a kreativních technik přejatých z osvětové činnosti. Vlastní zkušenosti studentů s procesem sociální změny budou integrální součásti analýz. Případové studie budou použity pro zobrazení principů komunitního vývoje.

Získané způsobilosti

Studenti prakticky prozkoumají různorodé případy komunitního vývoje aplikovaného jak na lokální, tak na mezinárodní úrovni.

Literatura

Swanepoel, H, De Beer, F. Community development, Breaking the cycle of poverty, Juta Academic, 2006. Taylor, D. and Taylor, C. Just and lasting change, When communities own their future, The John Hopkins University Press, 2002. Schuringa, L. Komunitní práce a inkluze Romů.Spolu International Foundation, Ostrava, 2007.

Požadavky

Esej

Garant

Mgr. Jarmila Lamačová, M.A.prof. PhDr. René Lužica, ArtD.

Vyučující

Mgr. Jarmila Lamačová, M.A.prof. PhDr. René Lužica, ArtD.