Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Selected Problems of Intern. Migration (KKS / SPIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / SPIM - Selected Problems of Intern. Migration, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Úvod1. Dopad migrace na migranty samotné a jejich rodiny2. Vysvětlení migračního fenoménuII. Imigrační kontrola3. Mechanismus imigrační kontroly a jeho vysvětlení4. Omezení vládní intervence ve věci migraceIII. Dopady migrace na státy5. Dopady migrace na přijímající země6. Dopad migrace na vysílající zeměIV. Speciální otázky7. Transnacionální migrace8.9. Evaluace úkolů

Získané způsobilosti

Student se orientuje v migrační problematice. Je schopen analyzovat jak příčiny migrace, tak její dopady a také odpověď států na migrační jevy.

Literatura

Wayne A. Cornelius et al (eds.). Controlling Immigration: A Global Perspective. Stanford, CA, 2004. Demartini, Zeila de Brito Fabri. Immigration to Brazil: The Insertion of Different Groups? Journal of Immigrant and Refugee Studies, vol. 4, no. 2: 69-95. 2006. Meyers, Eytan. International Immigration Policy: A Theoretical and Comparative Analysis. Houndmilles, UK, 2004. Pécoud, Antoine and Paul de Guchteneire. ?Introduction?. Migration without Borders: Essays on the Free Movement of People. New York ; Oxford, 2007. Briscoe, Ivan. ?Fortress Europe Bids You Welcome?. The Unesco Courier, September 2001; No. 54, Vol. 9; Academic Research Library pages: 33-35. 2001. Mc Donald, David A. et al. ?Guess Who?s Coming for Dinner: Migration from Lesotho, Mozambique and Zimbabwe to South Africa?. I, vol. 34 no. 1 (Autumn): 813-841. 2000. Joppke, Christian. Selecting by Origin: Ethnic Migration in the Liberal State. Cambridge, UK, 2005.

Požadavky

Účast v seminářích - pouze dvě absence jsou dovolenyAktivní účast v hodinách: připravená četba a úkoly, účast v diskuzích. Přestože výsledky přípravy budou občas prezentovaný ve skupinách, všichni studenti jsou povinni pracovat individuálně (každý je povinen přečíst jednotlivé povinné texty).Plán studia (výzkumné práce) na migrační téma vybrané ze seznamu doporučených témat.Kolokvium.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf).

Garant

doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc.Mgr. et Mgr. Agnieszka Zogata Kusz, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc.Mgr. et Mgr. Agnieszka Zogata Kusz, Ph.D.