Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce a integrace přistěhovalců (KKS / SPIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / SPIP - Sociální práce a integrace přistěhovalců, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je věnován následujícím tématům: sociální integrace cizinců a její aspekty; problémy cizinců omezující jejich integraci na příkladech z různých evropských zemích (přístup přijímající společnosti, mediální obraz cizinců, problémy druhé a třetí generace, kriminalita atd.); specifika a úskalí sociální práce s přistěhovalci; metody sociální práce s cizinci.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni identifikovat různé aspekty integrace cizinců. Znají nejčastější problémy cizinců. Znají a umí aplikovat základní metody sociální práce s cizinci.

Literatura

Potocky-Tripodi, Miriam. Culturally Competent Social Work Practice. Miriam Potocky/Tripodi, 2002. Best Practices for Social Work with Refugees and Immigrants. New York, 2002. Kol. autorů. Metody sociální práce a imigranty, azylanty a jejich dětmi. Praha, 2008. Drbohlav, Dušan. Mezinárodní migrace obyvatelstva ? pohyb i pobyt (Alenky v kraji divů). Praha, 2003. Tollarová, Blanka. Praktické problémy cizinců v ČR. 2009. Rákoczyová, Miroslava a Robert, Trbola (eds.). Sociální integrace přistěhovalců v České republice. Praha, 2009. Trousil, M. Úloha a úskalí sociální práce s imigranty. Sociální práce. Časopis pro teorii, praxi a vzdělávání v sociální práci 2/2007, s. 103-114. 2007. Baršová, Andrea a Pavel Barša. Přistěhovalectví a liberální stát. Imigrační a integrační politiky v USA, západní Evropě a Česku. Praha, 2005.

Požadavky

Aktivní účast v hodiněStudent je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf)

Garant

Mgr. et Mgr. Agnieszka Zogata Kusz, Ph.D.