Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Selected Problems of Refugees and Exile (KKS / SPRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / SPRE - Selected Problems of Refugees and Exile, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod.2. Různé typy nucených migrantů.3. Problém s určením, kdo je uprchlík.4. Uprchlické tábory v rozvojových zemích.5. Dopad uprchlických vln na přijímající regiony.6. Vnitřně vysídlené osoby.7. Uprchlíci jako zranitelné lidské bytosti (psychologické a sociální problémy).8. Ekologičtí migranti.9. Ochrana uprchlíků v Evropské unii a v ČR.

Získané způsobilosti

Studenti jsou seznámení s otázkami spojenými s uprchlictvím. Dokážou se snadněji orientovat v odborném cizojazyčném textu.

Literatura

Jacobsen, Karen. ?Can Refugees Benefit the State? Refugee Resources and African Statebuilding?. The Journal of Modern African Studies, vol. 40, no. 4: 577?596. 2008. Sarah Kenyon Lischer. Dangerous Sanctuaries: Refugee Camps, Civil War, and the Dilemmas of Humanitarian Aid. New York, 2005. AUC Press. Forced Migrants and Host Societies in Egypt and Sudan. Cairo, 2006. Weiss Fagen, Patricia, Andrew Schoenholtz, Susan F. Martin and Lydia Mann-Bondat. The Uprooted: Improving Humanitarian Responses to Forced Migration . Lexington Book, 2005. Hollenbach, David. Refugee Rights: Ethics, Advocacy, and Africa. Georgetown , 2008. Gibney, Matthew . The Ethics and Politics of Asylum: Liberal Democracy and the Response to Refugees. Cambridge, 2004. Hathaway J.C. The Rights of Refugees under International Law. Cambridge, 2005.

Požadavky

Účast v seminářích - pouze jedná absence je dovolenáPříprava na a aktivní účast na seminářích.Úspěšné absolvování závěrečného zápočtového testu.

Garant

Mgr. et Mgr. Agnieszka Zogata Kusz, Ph.D.