Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v sociální práci 1 (KKS / VSP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / VSP1 - Výzkum v sociální práci 1, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Téma hodiny1. Teorie kvantitativního výzkumu2. Základní přístupy kvantitativního výzkumu3. Role teorie a hypotéz ve kvantitativním a kvalitativním paradigmatu4. Formulace hypotézRozhodování o populaci a výběr vzorku.5. Měření v kvantitativním výzkumu, proměnné6. Validita a reliabilita8. Ověřování hypotéz (nulová hypotéza a proces falsifikace)9. Zpracování výsledků kvantitativního výzkumu

Získané způsobilosti

Aplikace kvantitativních výzkumných metod na tematické oblasti vycházející ze sociální práce.

Literatura

Black, T. R. Doing quantitative research in the social sciences: an integrated approach to research design, measurement and statistics. London: Sage Publications, 1999. ISBN 0761953531.Disman Miroslav. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 2000. ISBN 80-246-0139-7.HENDL, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-820-1.

Požadavky

Vypracování úkolu dle zadání; skupinová práce na výzkumu na zadané téma.

Garant

Mgr. Hana Šlechtová, Ph.D.Mgr. Pavlína Valouchová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Šlechtová, Ph.D.Mgr. Pavlína Valouchová, Ph.D.