Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika zájm.čin. - duchovní rozměr (KKV / 6MZČD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / 6MZČD - Metodika zájm.čin. - duchovní rozměr, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- co to je hra,- cílové skupiny, pro které organizujeme hry,- prostředí, kde organizujeme hry,- formy her a aktivit,- co to je hodnota a co je to pojmem "duchovní"- cíle a důvody při hraní her a aktivit- vhodné použití a tvorba hry s duchovním či hodnotovým podtextem- praktické ukázky her a aktivit s duchovním a hodnotovým podtextem

Získané způsobilosti

Studenti budou znát základní vymezení hry, její druhy. Budou schopni použít vhodný typ hry dle situace a cílové skupiny.

Literatura

Eyre, L., Eyre, R. M. Jak naučit děti hodnotám: metodické náměty k realizaci průřezových témat. Sokol, J. Malá filozofie člověka a slovník filozofických pojmů. Vyšehrad, Praha, 1996. KOLEKTIV PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ OD. Orientační dny: Rozvoj hodnotové orientace žáků pro udržitelný rozvoj - Střední školy. KOLEKTIV PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ OD. Orientační dny: Rozvoj hodnotové orientace žáků pro udržitelný rozvoj - Základní školy. Vacek, P. Rozvoj morálního vědomí žáků: metodické náměty k realizaci průřezových témat. Zlatý fond her: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice.

Požadavky

Aktivní účast na semináři. Vypracování konkrétní aktivity pro vybranou cílovou skupinu.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Libor Všetula