Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie emocí (KKV / 6PEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / 6PEM - Psychologie emocí, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie emocí, funkce emocí,složky emocí, emoční inteligence2. Jak vnímat a hodnotit emoce - testy emocí - PANAS-X, testy EQ, TAS-20 aj.)3. Emoce v životě - složky problémů, okolní prostředí, tělesná reakce, chování, myšlenky4. Myšlenky a emoce - automatické myšlenky, předpoklady a jádrová přesvědčení5. Vybrané emoce a práce s nimi - deprese, úzkost, zlost, stud, pocity viny

Získané způsobilosti

Studenti se budou orientovat v problematice emocí, v terminologii i dostupných teoriích. V rámci praktického nácviku se studenti seznámí s postupy zvládání a překonávání vybraných emocí.

Literatura

BREWER, M., HEWSTONE, M. Emotion and Motivation. ŠVANCARA, J. Emoce, motivace, volní procesy. Schulze, R., Roberts, R. D. Emoční inteligence. GOLEMAN, D. Emotional Intelligence. KŘIVOHLAVÝ, J. Jak přežít vztek, zlost a agresi. ELLIS, A. Trénink emocí. STUCHLÍKOVÁ, I. Úvod do psychologie emocí.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.

Garant

Mgr. Petra Sobkováprof. Ing. Mgr. et Mgr. Peter Tavel, Ph.D.