Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia sociální pedagogiky (KKV / 6USSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / 6USSP - Úvod do studia sociální pedagogiky, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Úvod do studia sociální pedagogiky Vás uvede do studia sociální pedagogiky na vysoké škole.Proto se během tohoto předmětu seznámí studenti nejen s tímto studijním oborem, ale také s kompetencemi sociálního pedagoga. Zároveň studenti získají znalosti, jakým způsobem budou probíhat praxe během Vašeho studia a jak mají být napsány závěrečné právy z těchto praxí. Rovněž se naučí, jak využívat knihovnické služby, jak vyhledat odbornou literaturou, jak s ní pracovat a správně ji citovat. Studenti získají také dovednosti, jak psát seminární práci (a to nejen obsahově, ale rovněž formálně), ta bude zároveň požadavkem k udělení zápočtu z uvedeného předmětu.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti základních termínů z různých oblastí sociální pedagogiky nutné pro jejich další studium, rovněž získají vědomosti k tomu, jak psát seminární práce a volnočasová portfolia i případové studie z praxe.

Literatura

HOLOUŠOVÁ, D. a kol. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Olomouc, 1999. ISBN 80-7067-841-0.KLAPILOVÁ, S. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc, 1996. ISBN 80-7067-669-8.KRAUS, B., POLÁČKOVÁ, V. Prostředí, člověk, výchova. Brno, 2001. ISBN 80-7315-004-2.KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha, 2008. ISBN 978-80-7367-383-3.

Požadavky

Seminární práce dle zadaných požadavků na vybrané téma ze sociální pedagogiky, která musí být odevzdána v daném termínu přes Portál Edis a musí být schválena vedoucím semináře. Termín odevzdání práce (včetně oprav) je stanoven na 1. 2. 2016. Požadavky na práci budou sděleny studentům v oporách na edisu a také na první hodině semináře USSP. Jedná se o práci, kterou je možné vypracovat v průběhu výukové části semestru.Student má možnost opravit svou práci dvakrát. Student je také povinen se aktivně účastnit seminářů.Hodnocení předmětu odpovídá Směrnici rektora UP č. B3-12/3:k udělení kreditu je nutné získat nejméně 71% bodů u možných 100%.Celkový počet bodů za předmět je 20. K absolvování je tedy nutno získat více než 14 bodů.Za aktivní přístup neboli účast na prezenční výuce jsou dva body čili 10% z možných 20 bodů(za každou hodinu jeden bod).Za průběžné plnění dlouhého úkolu pak maximálně lze získat 18 bodů, tj. 90% z možných 20 bodů.Další specifika jsou uvedena na edis.upol.cz/cmtf.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf).

Garant

Mgr. Milena Öbrink Hobzová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milena Öbrink Hobzová, Ph.D.