Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychologie (KKV / 6ZPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / 6ZPSY - Základy psychologie, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Psychologie jako vědecká disciplína, vztah psychologie k ostatním vědám, zejména pak k vědám o člověku, dějiny psychologie, psychologické teorie a přístupů, jako jsou přístup biologický, behavioristický, psychodynamický, fenomenologický, kognitivní, psychosociální a humanistický.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni se orientovat v nejdůležitějších psychologických pojmech a teoriích.

Literatura

Plháková A. Dějiny psychologie. Olomouc, 2000. Nakonečný M. Encyklopedie obecné psychologie. Praha, 1997. Smékal V. Pozvání do psychologie osobnosti. Brno, 2002. Hartl P., Hartová H. Psychologický slovník. Praha, 2000. Atkinson R., L. akol. Psychologie. Praha, 2003. Plháková, A. Učebnice obecné psychologie. Praha, 2004. Nakonečný M. Úvod do psychologie. Praha, 2003.

Požadavky

Úspěšné absolvování písemného testu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/zkratka fakulty).

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Petra Sobková

Vyučující

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Petra Sobková