Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteterapie a art. pro sociální pedagogy (KKV / AASP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / AASP - Arteterapie a art. pro sociální pedagogy, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Expresivní terapie jsou považovány za jednu z možností jak pracovat s různými sociálními skupinami. Využití expresivních terapií v sociálně-výchovném kontextu je možné jen na základě dobrého teoretického vymezení disciplíny a vymezení základních kompetencí pro tento typ práce. V rámci tohoto semináře tak studenti nebudou vedeni k terapeutickému využívání arteterapie, ale k efektivnímu využívání prvků arteterapie ve výchově a k efektivnímu využívání artefiletiky při práci s různými sociálními skupinami.

Získané způsobilosti

- mezioborový nadhled- kompetence pro využití prvků arteterapie v sociálně-výchovné praxi- kompetence pro využití aretefiletiky v sociálně-výchovné praxi

Literatura

Anderson, F. E. Art for all children: approaches to art therapy for children with disabilities. Wadeson, H. Art Psychotherapy. Poměšilová, P., Sobková, P. Arteterapie a artfiletika nejen pro sociální pedagogy. Slavík, J. Od výrazu k dialogu ve výchově. Artefiletika. Praha: Karolinum, 1997. CAMPBELLOVÁ, J. Techniky arteterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Case, C., Dalley, T. The Handbook of Art Therapy. SLAVÍK, J. Umění zážitku, zážitek umění : teorie a praxe artefiletiky. Praha: Pedagogická fakulta UK, 2001. ISBN 80-7290-066-8.Slavík, J., Wawrosz, P. Umění zážitku, zážitek umění II. díl. UK 2004. Praha, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a na závěrečné reflexi.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.