Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akční výzkum v sociální pedagogice (KKV / AVSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / AVSP - Akční výzkum v sociální pedagogice, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na problematiku akčního výzkumu v sociální pedagogice. V průběhu výuky jsou přibližovány jednotlivé fáze realizace akčního výzkumu a analýza získaných dat. Zvláštní pozornost je věnována metodám získávání výzkumných dat v akčním výzkumu a metodám jejich kódování. V průběhu výuky se budou studenti prakticky seznamovat s akčním výzkumem přímo v terénu a jejich průběžné výstupy budou v seminářích konzultovány.

Získané způsobilosti

- studenti získají vědomosti a dovednosti k využití akčního výzkumu v sociální pedagogice - studenti si osvojí metody získávání dat v terénu, jejich zpracování a analýzu- studenti získají dovednosti prezentace výsledků výzkumu se zvláštním zřetelem k jejich využití v praxi

Literatura

McNiff, J., Whitehead, J. Doing and Writing Action Research. Tashakkori, A., Teddlie, Ch. Handbook of mixed methods in social and behavioral research. Švaříček, R., & Šeďová, K. Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-313-0.Hendl, J. Kvantitativní výzkum. Praha: Portál, 2006. Reason, P., Bradbury-Huang, H. The SAGE handbook of action research. Denzin, N.K., Lincoln, Y.S. The Sage handbook of qualitative research.

Požadavky

Studenti předkládají a prezentují výsledky akčního výzkumu; tyto výsledky musí dokázat obhájit.

Garant

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.