Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika (KKV / DID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / DID - Didaktika, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika jako věda, nástin dějin didaktiky, výchovně vzdělávací cíle a úkoly výuky, obsah výuky, školní dokumenty, výchovně vzdělávací proces, organizační formy výuky, vyučovací metody, didaktické zásady, prostředky výuky, plánování výuky, osobnost učitele.

Získané způsobilosti

Student bude schopen na základě osvojených znalostí zvládnout následující dovednosti:1) formulovat výukové cíle pro určitou třídu a předmět2) provádět didaktickou analýzu učiva3) promýšlet pojetí výuky na základě teoretických znalostí některých alternativ a RVP pro ZŠ4) využívat výukové metody včetně problémové a projektové výuky5) používat nástroje hodnocení žáků (včetně slovního hodnocení)

Literatura

MUCHOVÁ, L. Cíle a cesty. Olomouc: MCM, 1996. Horák, F. Aktivizující didaktické metody. Olomouc: Rektorát Univerzity Palackého, 1991. ISBN 8070670037.& Maňák, J. Alternativní metody a postupy. Brno: Masarykova univerzita, 1997. ISBN 8021015497.KALHOUS, Z., OBST, O. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002.

Požadavky

Ústní zkouška.

Garant

PhDr. Ing. LUDMILA Siarda Trochtová

Vyučující

PhDr. Ing. LUDMILA Siarda Trochtová