Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudebně pohybové hry u dětí (KKV / HPHD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / HPHD - Hudebně pohybové hry u dětí, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student se orientuje v dané problematice a je schopen nacvičit s dětmi hudebně pohybovou činnost přiměřeně věku a schopnostem dětí.Umí pracovat různými metodami s hudebními díly určenými jednotlivým věkovým skupinám a orientuje se v příslušné literatuře. Dovede s danou věkovou skupinou nacvičit doprovod k lidové písni s orffovým instrumentářem.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v dané problematice a je schopen nacvičit s dětmi hudebně pohybovou činnost přiměřeně věku a schopnostem dětí.

Literatura

Keller, W., Hurník, I., Poš, V., Dostal, J., Kröschlová, E., & Eben, P. (1969). Česká Orffova škola. Praha: Supraphon. Fischer, V., Paleček, J., & Eben, P. (1973). Elce pelce kotrmelce: knížka říkadel a obrázků, zpěvníček, cvičebníček, gramofonová deska. Praha: Supraphon. Šimanovský, Zdeněk. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi . Praha : Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-339-0.Poš, V., & Jurkovič, P. (1969). Lidové písně s doprovodem orffovského instrumentáře. Praha: Česká společnost pro hudební výchovu. Kulhánková, Eva. Písničky a říkadla s tancem. Praha : Portál, 2006. ISBN 80-7367-171-9.

Požadavky

Předmět bude ukončen závěrečným zápočtem, při kterém studující prokáže orientaci v dané problematice.

Garant

Mgr. Marcela Fojtíková Roubalová, PhD.Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.