Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intervence v sociální pedagogice (KKV / ISP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / ISP - Intervence v sociální pedagogice, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Intervence je jednou ze zásadních metod, kterou využívá sociální pedagog při výkonu své profese. Jedná se o plánovanou a uvědomělou aktivitu, jejímž cílem je efektivní změna jednání daného jedince. Pro naplánování takovéto aktivity musí mít sociální pedagog potřebné kompetence: dovednost porozumět podstatě problému a na základě tohoto porozumění být schopen využít vhodné metody a postupy, které povedou k žádoucí změně.

Získané způsobilosti

- prohloubení znalostí o principech a fungování intervence - rozšíření teoretických poznatků pro praxi sociálního pedagoga- kompetence k tvorbě, plánování a organizaci intervenčních programů pro různé cílové skupiny sociální pedagogiky

Literatura

Gulová, L. Analýza prostředí rozvíjející se společnosti jako východisko pedagogické intervence. Kast, V. Krize a tvořivý přístup k ní. Vodáčková, D. Krizová intervence. 2. vyd. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-342-0.Boďová, V. Hutyrová, M. Růžička, M. Možnosti intervence u osob se specifickými poruchami chování. de Melandéz, W., Beck, V. Teaching Young Children in Multicultural Classrooms. Halama, M. Využití prvků z krizové intervence v práci učitele. Cameron, C. Moss, P. Working with Children and Young People.

Požadavky

Skupinová diskuse: na základě teoretického rámce zdůvodnění vybraného intervenčního programu.

Garant

doc. Miroslaw Zbigniew BabiarzPhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.

Vyučující

doc. Miroslaw Zbigniew BabiarzPhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.