Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura mluveného projevu (KKV / KMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / KMP - Kultura mluveného projevu, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Kultura mluveného projevu se zabývá významem kultury mluveného projevu v našem životě, soustřeďuje se jak na formu přesvědčivého mluveného projevu, tak na jeho obsah. Rovněž se zabývá prostředky a zásadami správného mluveného projevu.

Získané způsobilosti

V rámci Kultury mluveného projevu si studenti osvojí schopnosti potřebné pro dobrý mluvený projev a prezentaci.

Literatura

BUCHTOVÁ, B. Rétorika. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-0868-X.Krobotová, M. Spisovná výslovnost a kultura mluveného projevu. Olomouc: PdF UP, 2000. ISBN 80-244-0187-8.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (studentovi se tolerují pouze tři absence, do nich se však započítávájí také návštěvy u lékaře, či nemoc. V případě, že student bude na seminářích chybět více než třikrát, musí si předmět zapsat znovu, neboť nebude připuštěn k zápočtu), pro zápočet je nutné také plnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Milena Öbrink Hobzová, Ph.D.