Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační techniky v soc. pedagogice (KKV / KTSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / KTSP - Komunikační techniky v soc. pedagogice, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální pedagog v rámci své profese přichází do styku s různými sociálními skupinami. Z tohoto důvodu je důležité, aby byl vybaven kompetencemi, které jsou potřebné pro funkční komunikaci. V semináře tak budou zaměřeny na: teoretický úvod do problematiky komunikace a sociální komunikace, rétoriku, řečnictví a dovednost promluvy ve společnosti, sociální komunikaci jako specifický druh lidské činnosti, parametry výrazu osobního projevu, neverbální komunikaci jako součást komunikace a prvek osobního projevu, na specifické postavení a realizace pedagogické komunikace a úlohu sociálního učení v rozvoji komunikačních kompetencí.

Získané způsobilosti

- dovednosti a schopnosti analyzovat komunikační chování - dovednosti a schopnosti provádět regulaci komunikačního chování u potenciální skupiny klientů z hlediska sociální pedagogiky.

Literatura

SVATOŠ, T. Kapitoly ze sociální a pedagogické komunikace. Praha, 2002. ISBN 80-704-1604-1.NELEŠOVSKÁ, A. Pedagogická komunikace v teorii a praxi. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0738-1.VYBÍRAL, Z. Psychologie lidské komunikace. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-291-2.Mareš, J., Křivohlavý, J. Sociální a pedagogická komunikace ve škole. Praha: SNP, 1989. ISBN 80-04-21854-7.Trnka, J. Sociální komunikace a rétorika. VALENTA, J. Učíme (se) komunikovat : metodika komunikace v rámci osobnostní a sociální výchovy. Kladno: AISIS, 2005. ISBN 80-239-4514-9.GAVORA, P. Učitel a žáci v komunikaci. Brno: Paido, 2005. ISBN 80-7315-104-9.

Požadavky

80% aktivní účast v seminářích, splnění všech praktických úkolů v seminářích, prezentace odborného sdělení.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.