Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalitativní výzkum v soc. pedagogice (KKV / KVSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / KVSP - Kvalitativní výzkum v soc. pedagogice, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na praktickou aplikaci kvalitativní metodologie výzkumu v sociální pedagogice. V průběhu přednášek jsou přibližovány jednotlivé fáze realizace kvalitativního výzkumu a kvalitativní analýza dat. Zvláštní pozornost je věnována metodám získávání výzkumných dat a metodám kódování. Pozornost je věnována také smíšeným metodám a výzkumným plánům. V seminářích je značná pozornost věnována praktickým dovednostem při práci se získanými daty a zpracování výzkumné zprávy.

Získané způsobilosti

- studenti získají vědomosti a dovednosti k využití kvalitativní metodologie v sociálně pedagogickém výzkumu - studenti si osvojí metody získávání dat, jejich zpracování a analýzu dat- studenti získají dovednosti prezentace výsledků výzkumu a jeho využití v praxi

Literatura

Tashakkori, A., Teddlie, Ch. Handbook of mixed methods in social and behavioral research. Denzin, N. K., Lincoln, Y. S. (eds.). Handbook of Qualitative Research. Thousand Oaks, CA: Sage., 2005. ISBN 0-7619-2757-3.ŠVAŘÍČEK, R., ŠEĎOVÁ, K. A KOL. Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách. Praha: Portál, 2007. Hendl, J. Kvantitativní výzkum. Praha: Portál, 2006. Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu.

Požadavky

Studenti předkládají a prezentují výsledky výzkumu. Zkouška: Písemný test ověřující teoretické vědomosti studentů.

Garant

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.