Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika zájm. čin. - dramatická výchova (KKV / MZČDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / MZČDV - Metodika zájm. čin. - dramatická výchova, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studující by po absolvování předmětu měli být schopni orientovat se v dané problematice a použít získané poznatky v praxi. Umět použít různé metody dramatické výchovy pro různé věkové skupiny. Naplánovat činnost zájmového kroužku na celý rok.Témata:1. Práce s hlasem.2. Rozvoj smyslů.3. Práce s tělem a pohyb v prostoru.4. Práce s literárním námětem.5. Práce s loutkou a maňáskem.6. Základy režie pro dětské představení.

Získané způsobilosti

Studující by po absolvování předmětu měli být schopni orientovat se v dané problematice a použít získané poznatky v praxi. Umět zpracovat dramatické téma vhodným způsobem pro danou věkovou kategorii.

Literatura

Machková, Eva. Jak se učí dramatická výchova. Praha : AMU, 2007. ISBN 978-80-7331-089-9.Valenta Josef. Metody a techniky dramatické výchovy. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-1865-1.Machková, Eva. Úvod dostudia dramatické výchovy. Praha : NIPOS, 2007. ISBN 978-80-7068-207-4.

Požadavky

Předmět bude ukončen závěrečným zápočtem, při kterém studující prokáže orientaci v dané problematice.

Garant

Mgr. Marcela Fojtíková Roubalová, PhD.