Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika zájm.čin. - hudební výchova (KKV / MZČHV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / MZČHV - Metodika zájm.čin. - hudební výchova, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do hudební didaktiky a metodiky. 2. Poslechové činnosti. 3. Rytmické činnosti. 4. Pěvecké činnosti - dýchání, tvoření tónu, hlasová cvičení, hlasová hygiena, nácvik jednohlasu. 5. Práce s Orff. instrumentářem.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí dovednosti nezbytné pro vedení zájmových aktivit v hudební oblasti - aplikují práci s jednotlivými didaktickými kategoriemi do rytmických, poslechových a pěveckých činností na základě věkových a dalších specifik.

Literatura

Vrchotová-Pátová, J. Didaktika zpěvu pro sólisty, sborové pěvce a budoucí pěvecké pedagogy. Plzeň: Západočeská univerzita, 2002. ISBN 8070828420.Daniel, L. Kapitoly z metodiky hudební výchovy. Olomouc: Rektorát Univerzity Palackého, 1984. Fedor, V., & Vrchotová-Pátová, J. Sborový zpěv a řízení sboru: učební text pro pedagogické fakulty. Praha: Supraphon, 1969. Synek, J. Vybrané kapitoly z didaktiky hudební výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. ISBN 802440964X.Holas, M. Didaktika profesionální hudební výchovy. Ostrava a Praha , 1999. ISBN 80-902-638-0-1.Daniel, L. Metodika hudební výchovy. Ostrava: Montanex, 1992. ISBN 80-85300-98-2.

Požadavky

Studenti sestavují svůj časově tematický plán hudebních činností pro konkrétní zařízení na určité období.

Garant

Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.