Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava adaptačních kurzů (KKV / PAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / PAK - Příprava adaptačních kurzů, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fenomén "adaptační kurzy" svojí podstatnou plně spadají do kompetencí sociálního pedagoga. V rámci tohoto předmětu budou studenti seznámeni s problematikou adaptačních kurzů: legislativa ČR spojená s adaptačními kurzy, druhy adaptačních kurzů, jejich vliv a přínos, historie a současnost (nové trendy), role školitele, učitele a studenta, rizika při adaptačních kurzech a harmonogram kurzu , hry a jejich použití. V neposlední řadě pak budou studenti seznámeni i s různými přístupy k adaptačním kurzům.

Získané způsobilosti

- základní přehled o adaptačních kurzech jejich strukturování, účelu a cíle,- orientaci v práci školitele, který kurz připravuje a vede,- kompetence k přípravě a vedení adaptačních kurzů.

Literatura

Hermochová, S. Hra pro život 1. Praha, Portál, 1994. Másilka, D. Zappe, P. Vstupní adaptační kurzy. Hrka, J., Hanuš, R. Zlatý fond her II. Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.Fraser, B. J. Classroom Environment. PIKE, G., SELBY, D. Globální výchova. Praha : Grada, 1994. ISBN 80-85623-98-6.Neuman, J. Zapletal, M. Hry do kapsy. BAKALÁŘ, E. Psychohry. Praha : Vyšehrad, 1995. Hermochová, S. Skupinová dynamika ve školní třídě. Kladno: AISIS, 2005. ISBN 8023956124.Klusák, M. Škaloudová, A. Školní klima z perspektivy žáků.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Písemné zpracování dvou příprav.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Michal Půža

Vyučující

Mgr. Michal Půža