Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe I (KKV / PR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / PR1 - Praxe I, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Souvislá dvoutýdenní praxe bude rozdělena na tři části. První část praxe (zpravidla tři dny) bude náslechová. Studenti se seznámí se zařízením, pracovníky a s klienty. Po dohodě s vedoucím praxe si vyberou skupinu či jednotlivce, se kterou / se kterým se budou pravidelně setkávat. Během těchto náslechů studenti získají základní povědomí o zvycích skupiny či jednotlivce a způsobu pedagogické práce. Druhá část praxe (zpravidla dva dny) bude asistenční. Během této části praxe se studenti zapojí do dění zařízení. Ve třetí části praxe (zpravidla pět dní) studenti navrhnou týdenní plán práce a podle toho plánu pod vedením vedoucího praxe budou pracovat se skupinou klientů či s jednotlivcem.

Získané způsobilosti

- kompetence v oblasti tvorby, plánování a organizování aktivit a projektů vhodných pro různé cílové skupiny sociální pedagogiky- znalosti systému poskytovaných služeb, legislativního ukotvení zařízení a dovednosti pro používání metod a forem v různých typech zařízení, v nichž se uplatňuje sociální pedagog - kompetence sebereflexe ve vztahu k cílové skupině- osobnostní rozvoj studenta

Literatura

Reitmayerová, E., & Broumová, V. (2012). Cílená zpětná vazba: metody pro vedoucí skupin a učitele. Praha: Portál. Chabinová, S., Skoumal, J., & Schwartzhoffová, E. (2007). Marketingová strategie rozvoje Střediska volného času Ivančice. Petty, G., & Foltýn, J. (2013). Moderní vyučování. Praha: Portál. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0025797Naar, D., Dvořáková, I., Zerzáňová, L., & Slejšková, E. Průvodce pro projektové vyučování. Palermová, Z., Skoumal, J., & Dohnal, T. (2010). Strategie rozvoje DDM Český Těšín.

Požadavky

Student se musí na praxi přihlásit. Podmínky pro přihlášení jsou uvedeny na vzdělávacím portále EDIS. Student je povinen dodržovat smluvený počet hodin na pracovišti, tj. nejméně 6 hodin denně (tj. 100% docházka). Od studenta se na pracovišti očekává, že bude svědomitě plnit zadané úkoly katedrou, zároveň se od něho očekává, že se bude během praxe zapojovat aktivně do činností zadaných také mentorem. Student je povinen odevzdat první verzi závěrečné práce (dle metodického formuláře) v termínu do dvou týdnů od data ukončení praxe, jejíž uznání je podmínkou k udělení zápočtu. Student po absolvování praxe odevzdá ucelený deník praxe, v němž bude zaznamenána konkrétní činnost vybrané skupiny či jednotlivce a míra studentova podílu na této práci. Student prokáže, že připravil a realizoval formou mikrovýstupů nejméně 7 praktických činností. Dále zde bude uveden navržený týdenní plán práce a jeho zhodnocení. Budou zde uvedena pozitiva i negativa. V případě negativ pak student uvede možné další způsoby řešení.

Garant

PhDr. Ing. LUDMILA Siarda Trochtová

Vyučující

PhDr. Ing. LUDMILA Siarda Trochtová