Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvantitativní výzkum v soc. pedagogice (KKV / QVSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / QVSP - Kvantitativní výzkum v soc. pedagogice, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na praktickou aplikaci kvantitativní metodologie výzkumu v sociální pedagogice. V průběhu přednášek jsou přibližovány jednotlivé fáze realizace kvantitativního výzkumu od stanovení problému, přes definici hypotéz k jejich statistickému ověřování. Zvláštní pozornost je věnována metodám získávání výzkumných dat a jejich prvotní analýze. Dále pak jsou studující seznamováni s jednoduchou i vícerozměrnou statistickou analýzou dat (zejména analýza rozptylu, shluková a faktorová analýza) a analýzou metadat i s jejich praktickými aplikacemi. V seminářích je značná pozornost věnována software pro statistické vyhodnocování a analýzu dat a prezentaci výsledků výzkumu.

Získané způsobilosti

- studenti získají vědomosti a dovednosti o metodách získávání dat a jejich prvotní analýze- studenti si osvojí jednoduchou i vícerozměrnou statistickou analýzu dat, analýzu metadat a jejich praktické aplikace- studenti získají dovednosti využití software pro statistické vyhodnocování a analýzu dat a prezentaci výsledků výzkumu

Literatura

Azen, R., Walker, C. M. Categorical Data Analysis for the Behavioral and Social Sciences. Creswell, J. W., Plano Clark, V. L. Designing and conducting mixed method research. London, 2011. Swann, J. Pratt, J. Educational research in practice. Meloun, M. Militký, J. Kompendium statistického zpracování dat. CHRÁSKA, M. Metody pedagogického výzkumu. Praha , 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Praha, 2004. Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu.

Požadavky

Studenti předkládají a prezentují výsledky výzkumu. Zkouška: Písemný test ověřující teoretické vědomosti studentů.

Garant

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.