Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář pedagogiky masmédií II (KKV / SPM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / SPM2 - Seminář pedagogiky masmédií II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je analýza postavení masmédií ve společnosti, dále předmět poskytuje vhled do funkcí masmédií v dnešní společnosti a charakterizuje také mediální produkci a žurnalistiku jako povolání, předmět se zabývá rovněž studiem publika a studiem mediálních produktů a také charakteristikou, cíli a praktickými ukázkami práce s dětmi v rámci mediální výchovy.

Získané způsobilosti

Tento předmět poskytne studentům základní znalosti o fungování médií ve společnosti, ale také získají dovednosti týkající se zpracování základních mediálních produktů.

Literatura

JIRÁK, J., KÖPPLOVÁ, B. Média a společnost: Stručný úvod do studia médií a mediální komunikace. Praha, 2003. ISBN 80-7178-697-7.McQUAIL, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha, 2007. ISBN 978-80-7367-338-3.Mičienka, M. - Jirák, J. Základy mediální výchovy. Praha: Portál, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na semináři a alespoň 70% úspěšnost na testu.

Garant

PhDr. Radek Mezuláník