Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do problematiky adaptačních kurzů (KKV / UPAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / UPAK - Úvod do problematiky adaptačních kurzů, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- legislativa ČR spojená s adaptačními kurzy- druhy adaptačních kurzů, jejich vliv a přínos- historie a současnost (nové trendy)- znalosti a schopnosti k plánování a vedení kurzů- role školitele, učitele a studenta- rizika při adaptačních kurzech- harmonogram kurzu , hry a jejich použití

Získané způsobilosti

Předmět poskytne studentům základní přehled o adaptačních kurzech jejich strukturování, účelu a cíle. Studenti získají orientaci v práci školitele který kurz připravuje a vede.

Literatura

Hermochová, S. Hra pro život 1. Praha, Portál, 1994. Másilka, D. - Zappe, P. Vstupní adaptační kurzy. Prázdninová škola Lipnice. Zlatý fond her I. Hrkal, J. - Hanuš, R. Zlatý fond her II. Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.Fraser, B. J. Classroom Environment. Pike, G. - Selby, D. Globální výchova. Neuman, J. - Zapletal, M. Hry do kapsy. BAKALÁŘ, E. Psychohry. Praha : Vyšehrad, 1995. Hermochová, S. Skupinová dynamika ve školní třídě. Kladno: AISIS, 2005. ISBN 8023956124.Klusák, M. - Škaloudová, A. Školní klima z perspektivy žáků.

Požadavky

- aktivní účast na semináři. - praktický výstup- písemné zpracování dvou příprav

Garant

Mgr. Michal Půža