Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia sociální pedagogiky (KKV / USSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / USSP - Úvod do studia sociální pedagogiky, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Úvod do studia sociální pedagogiky Vás má uvede do studia sociální pedagogiky na vysoké škole. Proto se během tohoto předmětu seznámíte nejen s tímto studijním oborem, ale také s kompetencemi sociálního pedagoga. Zároveň se studenti dozví, jakým způsobem budou probíhat praxe během Vašeho studia, jak využívat knihovnické služby, jak pracovat s odbornou literaturou a správně ji citovat a také jak formálně upravit seminární práci, která bude zároveň požadavkem k udělení zápočtu z tohoto předmětu.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti základních termínů z různých oblastí sociální pedagogiky nutné pro jejich další studium, rovněž získají vědomosti k tomu, jak psát seminární práce a volnočasová portfolia i případové studie z praxe.

Literatura

HOLOUŠOVÁ, D. a kol. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Olomouc, 1999. ISBN 80-7067-841-0.KLAPILOVÁ, S. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc, 1996. ISBN 80-7067-669-8.KRAUS, B., POLÁČKOVÁ, V. Prostředí, člověk, výchova. Brno, 2001. ISBN 80-7315-004-2.KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha, 2008. ISBN 978-80-7367-383-3.

Požadavky

Seminární práce dle zadaných požadavků na vybrané téma ze sociální pedagogiky, která musí být odevzdána v daném termínu přes Portál UP a musí být schválena vedoucím semináře. Termín odevzdání práce (včetně oprav) je stanoven na 17. ledna 2016. Požadavky na práci budou sděleny studentům během první hodiny semináře USSP. Jedná se o práci, kterou je možné vypracovat v průběhu výukové části semestru.Student má možnost opravit svou práci dvakrát. Dále aktivní účast na seminářích (studentovi se tolerují pouze dvě absence, do nich se však započítávají také návštěvy u lékaře, či nemoc). V případě, že student bude na seminářích chybět více než dvakrát, musí si předmět zapsat znovu, neboť mu/ji nebude udělen zápočet.

Garant

Mgr. Milena Öbrink Hobzová, Ph.D.