Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková pedagogika (KKV / ZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKV / ZP - Zážitková pedagogika, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář Zážitková pedagogika je zaměřen na prohloubení pedagogického využití zážitků a tematicky naváže na vědomosti studentů z bakalářského studia. Předmět bude věnován pedagogickým a psychologickým základům zážitkové pedagogiky, organizacím věnujícím se zážitkové pedagogice, osobnosti instruktora a týmu instruktorů, zabezpečení akce, dramaturgii, režii akce, různým druhům her a jejich uvádění.

Získané způsobilosti

- studenti získají vědomosti a dovednosti jak využít zážitkovou pedagogiku a její principy- studenti prohloubí své vědomosti a porozumí základním principům, pedagogickým a psychologickým základům zážitkové pedagogiky- studenti prohloubí své vědomosti o organizacích věnujících se zážitkové pedagogice- studenti porozumí podstatě zážitkových akcí a dokážou získané vědomosti tvořivě využít při tvorbě projektů zážitkových akcí- studenti získají dovednosti důležité pro vytváření zážitkových akcí

Literatura

Bezděk, F., Spáčil, F., Hefková, M. Interaktivní rozvoj klíčových kompetencí. Činčera, J. Práce s hrou: pro profesionály. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1974-0.Reiners, A. Praktische Erlebnispädagogik. Pelánek, R., & Kotrch, V. Příručka instruktora zážitkových akcí. Praha: Portál, 2008. ISBN 9788073673536.Franc, D., Zounková, D., Martin, A. Učení zážitkem a hrou: praktická příručka instruktora. Brno: Computer Press, 2007. Hanuš, R., Chytilová, L. Zážitkově pedagogické učení. Pelánek, R. Zážitkové výukové programy. Praha: Portál, 2010. ISBN 978-80-7367-656-8.Hrkal, J., Hanuš, R. a kol. Zlatý fond her II: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. 4. vyd. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-265.Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.

Požadavky

V rámci výuky studenti vytváří instruktorské týmy a zpracovávají své projekty zážitkových akcí pro vybrané cílové skupiny.

Garant

Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.