Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Liturgický zpěv západní V (pro KK) (KLP / LZZ5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLP / LZZ5 - Liturgický zpěv západní V (pro KK), Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nácvik čtení moderní notace, písně českého Kancionálu, ordinarium J. Olejníka, Česká mešní propria, seznámení se se schematem českých zívaných orací: Collecty, Super oblaty, Postcommunia a praktická výuka zpěvu těchto textů pro použití v liturgické praxi, hymny Liturgie hodin, české kněžské mešní zpěvy - aklamace a výzvy, výklad instrukce o posvátné hudbě v liturgii Musicam sacram.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zpívat kněžské liturgicalké mešní zpěvy, písně českého Kancionálu a česká propria a získají možnost uplatnit je v praxi.

Literatura

Česká Liturgická komise. Český misál. Vatican, 1983. Kancionál, společný zpěvník českých a moravských diecézí. Praha, 1993. ISBN 80-7113-046-X.Dokumenty II. vatikánského koncilu. Konstituce o posvátné liturgii Sacrosanctum concilium. Praha, 1995. ISBN 80-7113-089-3.Musicam sacram - instrukce o posvátné hudbě. Vatican, 1967.

Požadavky

Aktivní účast na cvičení, zápočtové přezkoušení.

Garant

Mgr. Marcel Javora