Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Morální teologie I (KST / 4MT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / 4MT1 - Morální teologie I, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interpersonální vztahy: manželství a rodina, fakticky existující soužití, homosexuální vztahy a registrované partnerství. Hodnota lidského zdraví a života: základy lékařské etiky. Řádné a mimořádné zákroky, sterilizace, úvod do problematiky umělého plození, změna pohlaví. Umělý potrat, eutanazie, péče o nemocné a pacienty v terminálním stadiu života.

Získané způsobilosti

Studenti budou uvedeni do základní nauky Dekalogu a jeho využití v praktickém životě.

Literatura

JAN PAVEL II.. Evangelium vitae. Praha, 1995. ISBN 80-7113-139-3.JAN PAVEL II.. Veritatis splendor. Praha, 1994. ISBN 80-7113-114-8.SKOBLÍK, J. Přehled křesťanské etiky. Praha, 1997. ROTTER H. Sexualita a křesťanská morálka. Praha, 2003. ISBN 80-7021-669-7.WEBER, H. Všeobecná morální teologie. Praha, 1998. ISBN 80-7021-292-6.

Požadavky

Složit zkoušku z přednesené látky a z četby doplňující literatury a umět aplikovat získané vědomosti při dalším studiu teologie i na konkrétní problémy. Podmínkou pro připuštění k závěrečné zkoušce je zodpovědět otázky na konci prvních dvou kapitol distanční opory v LMS Unifor (celkem 20) a dále napsat dvě písemné práce zadané na konci druhé kapitoly.

Garant

Mgr. Dominik Opatrný, Th.D.

Vyučující

Mgr. Dominik Opatrný, Th.D.