Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spirituální teologie pro charit. prac. I (KSV / 2ST1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / 2ST1 - Spirituální teologie pro charit. prac. I, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení základních pojmů ze spirituální teologie. Seznámení se s hlavními spirituálními tématy: Člověk jako Boží obraz - křesť. antropologie, hřích, milost, přirozenost.Teologální ctnosti. Zákonitosti a fáze duch. vývoje, modely duch. cesty v dějinách křesť. spirituality.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni převést získané teoretické znalosti teologicko-spirituálních témat do svého osobního duchovního života.

Literatura

Rupnik, M. I. Duchovný život, in Spiritualita, formácia, kultúra. Refugium, Velehrad, 1995, ss. 93-144. AUMANN, J. Křesťanská spiritualita v katolické tradici. Praha 2000. Praha, 2000. ISBN 80-7184-928-6.Špidlík, T. Prameny světla. Olomouc, 2005. ISBN 80-86715-34-5.Cuskelly, E. J. Současná spiritualita. Duchovní život z hlediska moderní psychologie. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství 1994.

Požadavky

Písemná reflexe jednoho titulu literatury se spirituální tématikou.

Garant

Mgr. Marta Cincialová, Th.D.