Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Křesťan v současném světě (KSV / 6KSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / 6KSS - Křesťan v současném světě, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úloha křesťana v současném světě. Křesťan a politika. Křesťan a práce. Křesťan a zdraví. Křesťan s výchova, vzdělání. Křesťan a životní prostředí. Křesťan a morální dilemata.

Získané způsobilosti

Studenti získají způsobilost orientovat se v základních otázkách křesťanské víry a aplikovat získané poznatky ve svém osobním i profesním životě.

Literatura

Hart, M. Crash test. Narazit na Boží lásku. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2009. Ambros, P. Duchovní život křesťana ve světě: spiritualita laika. Olomouc. Lewis, C. S. K jádru křesťanství. Návrat domů 1999. Ambros, P. (1998). Křesťan a život ve světě: odkaz předkoncilní diskuse teologie "laikátu" a Druhého vatikánského koncilu dnešní praxi církve. Olomouc: Univerzita Palackého. Ambros, P. (2011). Laik a jeho poslání: mučednictví - svědectví. Olomouc: Nakladatelství Centra Aletti Refugium Velehrad-Roma. Rohr, R., Martos, J. Proč být katolíkem? Brno: Cesta 2003. Rohr, R. Skryté věci. Písmo jako spiritualita. Brno: Cesta 2009. Draper, B. Víra jako výzva. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství 2008.

Požadavky

Ústní referát na základě písemné anotace hl. myšlenky přečteného zvoleného titulu s teologicko - spirituální tématikou.

Garant

Mgr. Marta Cincialová, Th.D.

Vyučující

Mgr. Marta Cincialová, Th.D.