Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akční tvorba (KSV / ATHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ATHS - Akční tvorba, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Avantgardní směry-východiska pro akční umění2. Happening, performance (osobnosti, realizace u nás a ve světě)3. Land-art (osobnosti, realizace u nás a ve světě)4. Body-art (osobnosti, realizace u nás a ve světě)5. Zprostředkování umění formami tzv. animace (práce v expozicích MU Olomouc)6. Realizace vlastní akce v exteriéru

Získané způsobilosti

Absolvent získá základní přehled v dějinách akčního umění s jeho přesahy do umění 20. a 21. století. Projde řadou etud inspirovaných akční tvorbou, dramatickým a výtvarným uměním. Seznámí se s aplikací prvků akční tvorby do oblasti muzejní pedagogiky.

Literatura

Zhoř, I., Horáček, R., Havlík, V. Akční tvorba. Pdf UP 1991. Pdf UP Olomouc, 1991. Morganová, P. Akční umění. Votobia, Olomouc 1999. Horáček, R. Galerijní animace a zprostředkování umění. Akademické nakl. Cerm 1998. 1998. Zhoř, I. Proměny soudobého výtvarného umění. Státní pedagogické nakladatelství Praha 1992. Praha, 1992. Slavík, J. Umění zážitku, zážitek umění I. díl. Fakultní nakl. UK 2001. Praha, PedF UK, 2001. Slavík, J., Wawrosz, P. Umění zážitku, zážitek umění II. díl. UK 2004. Praha, 2004.

Požadavky

- aktivní přístup k semináři- realizace vlastní tvorby inspirované akčním uměním v průběhu celého semestru- realizace zadané zápočtové práce (vlastní akce v exteriéru)- splněná docházka (z důvodů provázanosti a návaznosti jednotlivých seminářů)

Garant

Mgr. Marek Šobáň