Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ecumenical Theology (KSV / ETE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ETE - Ecumenical Theology, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem, cíl a metoda ekumenické teologie, doktrinální základy, důležitost mimoteologických faktorů. Panoráma křesťanských církví a nadkonfesních společenství. Dějiny sjednocovacích snah. Dělení ekumenických aktivit (duchovní, doktrinální, praktické). Přehled nejdůležitějších interkonfesních dialogů. Modely jednoty. Cílem je porozumět významu ekumenismu pro jednotlivé teologické disciplíny a praxi církve.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost orientovat se v ekumenické teologii na základní úrovni a získá informaci o postoji katolické církve k jiným křesťanským konfesím a ekumenickému hnutí.

Literatura

http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/chrstuni/general-docs/rc_pc_chrstuni_doc_19930325_directory_en.htmlN. Lossky (ed.). Dictionary of the ecumenical movement . Geneva, 2002. ISBN 2825413542.http://www.cadeio.org/documents/chapter1.pdf

Požadavky

vykonání kolokvia v angličtině

Garant

Mgr. Walerian Bugel, dr