Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Homiletika 2 (KSV / HOM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / HOM2 - Homiletika 2, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komunikační rovina a její faktory při kompozici homilie.2. Úvod, hlavní část a závěr homilie, psychologický profil homilie.3. Základní typy přednesu v kultuře mluveného slova.4. Defektní jevy kazatelů.5. Kvalita homilie po stránce jazykové.6. Duchovní slovo ve sdělovacích prostředcích.7. Misijní charakter kázání.8. Cvičení: Přednes zadané a připravené homilie po stránce výstavby, obsahu a přednesu. Hodnocení přednesené homilie po stránce výstavby, obsahu a přednesu.

Získané způsobilosti

Potřeba znalosti jazyka, přiměřená bohatost slovníku, vztah k literatuře a různým jazykovým formám vyjadřování, schopnost zapojit symboliku do výrazového projevu, seznámení se všemi aspekty spojenými s kulturou mluveného slova, zvládnutí různosti přístupu k dětem, dospělým, seniorům apod. Základní schopnosti pro jazykový projev mediální cestou (rozhlas, TV).

Literatura

HRDLIČKA, J. Stručná homiletika.Olomouc : Matice cyrilometodějská, 1991.

Požadavky

Vykonání zápočtu.

Garant

prof. Pavel Ambros, Th.D.

Vyučující

prof. Pavel Ambros, Th.D.prof. Pavel Ambros, Th.D.