Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika a výpočetní technika (KSV / IVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / IVT - Informatika a výpočetní technika, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.HW a SW počítače. MS Windows XP2.MS Word - formátování znaku a odstavce, tabulky, práce se styly, víceúrovňové číslování, vytváření obsahu, rejstříku a seznamu, šablony, poznámky pod čarou, hromadná korespondence, vzhled stránky (číslování, záhlaví, zápatí a oddíly), práce s grafikou (úprava obrázků, diagramy, grafy, automatické tvary, WordArt), práce v pracovní skupině, jazykové úpravy dokumentu, nastavení programu Word3.MS Excel - operace s buňkami, formát buněk, podmíněné formátování, relativní a absolutní adresa, vzorce a funkce, analýza údajů (řazení, filtrování, databáze, souhrny údajů, kontingenční tabulka), posloupnosti, přehled a skupiny, šablony, grafy, nastavení tisku4.MS PowerPoint - rozložení snímku, barevná schémata, předloha, šablona, práce s grafikou, multimédia v prezentaci (vložení a úprava zvuku, videa, animace, přechody mezi snímky), tisk podkladů, prezentací a osnovy, řízená a automatická prezentace

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni pracovat s textovým editorem MS Word na velmi pokročilé úrovni, efektivně analyzovat a zpracovávat data v tabulkovém procesoru MS Excel a vytvářet kvalitní prezentace v PowerPointu.

Literatura

Magera, I. Microsoft Excel 2003 -- Jednoduše . ISBN 80-251-1212-8.Magera, I. Microsoft Office PowerPoint 2003 : podrobná uživatelská příručka. Brno, 2005. ISBN 80-251-0398-6.Brož, M. Microsoft Office Word 2003 -- Podrobná uživatelská příručka. ISBN 80-251-0140-1.

Požadavky

Účast na seminářích - min. 80%Vytvoření prezentace Úspěšné absolvování zápočtového testu

Garant

Mgr. Eva Slavíčková