Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pastorální teologie pro TSN (KSV / PTTSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / PTTSN - Pastorální teologie pro TSN, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lidé v církviCírkev, kultura, společnost, misie

Získané způsobilosti

Osvojit si schopnost vedení farnosti, svátostné pastorace, zásady pastorace jednotlivců, skupin a vybraných prostředí a seznámit se základy kategoriální pastorace. Anotace: kategoriální pastorace - vybrané otázky

Literatura

Ambros, P. Církev, kultura, společnost, misie, Olomouc : UP Olomouc, 2002. Rupnik, P. aj. Nové cesty pastorální teologie, Olomouc : Refugium, 2008. Ambros, P. Teologicky milovat církev, Olomouc : Refugium, 2003. Život a poslání křesťanů v církvi a ve světě. Závěrečný dokument Plenárního sněmu katolické církve v ČR, Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2007. Azevedo, M. C. Inkulturace a požadavky modernosti, Velehrad : Refugium, 2000. Opatrný, A. Pastorační péče v méně obvyklých situacích, I, II. Praha : Pastorační středisko, 2001.

Požadavky

Průběžné testování, zápočtový test, souhrnná ústní zkouška.

Garant

prof. Pavel Ambros, Th.D.

Vyučující

prof. Pavel Ambros, Th.D.