Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teologie dialogu (KSV / TEDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / TEDI - Teologie dialogu, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) základní paradigma dialogu2) vývoj filosofie a teologie dialogu3) dialog jako setkání4) dialog jako vztah5) dialog jako cesta k poznání sebe6) dialog jako cesta k poznání Boha

Získané způsobilosti

Studenti budou schopní základní orientace v problematice interkulturního a mezináboženského dialogu.

Literatura

Dialog a zvěstování - Úvahy a směrnice tykající se mezináboženského dialogu a zvěstování evangelia Ježíše Krista - Společný dokument Papežské rady pro mezináboženský dialog a kongregaci pro evangelizaci národů. In: Dialog a ohlasovanie. Bratislava : Ústav pre vzťahy štátu a cirkví, 2001. POLÁKOVÁ, Jolana. Dialog s Bohem a filosofie. Rychnov nad Kněžnou : Ježek, 1999. ISBN: 80-85996-19-7. WALDENFELS, Hans. Fenomén křesťanství, Křesťanská univerzalita v pluralitě náboženství. Praha : Vyšehrad, 1999. DUPUIS, Jacques. Chrześcijaństwo i religie. Od konfrontacji do dialogu. Kraków, WAM, 2003. BUBER, Martin. Já a ty. Praha : Kalich, 2005. Křesťanství a ostatní náboženství -Dokument mezinárodní teologické komise. Praha : Krystal OP, 1999. BOUBLÍK, Vladimír. Teologie mimokřesťanských náboženství. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2000. LÉVINAS, Emmanuel. Totalita a nekonečno. Praha : Oikoymenh, 1997. BUBER, Martin, Problém člověka. Praha : Kalich, 1997. HUNTINGTON, Samuel, P., Střet civilizací. Praha : Rybka Publisher, 2001. SWIDLER, Leonard, and MOJZES, Paul, The Study of Religion in an Age of Global Dialogue. Philadelphia : Temple University Press 2000. WALDENFELS, Bernhard, Znepokojivá zkušenost cizího. Praha : Oikoymenh 1998.

Požadavky

Seminární práce v rozsahu 3-5 str.

Garant

Mgr. Jaroslaw Pastuszak, Th.D.