Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uvedení do ekum. a mezináb. dialogu (KSV / UEMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / UEMD - Uvedení do ekum. a mezináb. dialogu, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy a historie ekumenického dialogu2. Unitatis reditegratio: obsah a hlavní body dokumentu3. Mezináboženský dialog: historie a metodologie4. Nostra Aetate: obsah a hlavní body dokumentu5. Rovné slovo: mimokřesťanské metody mezináboženského dialogu

Získané způsobilosti

Znalost základních etap a událostí z dějin ekumenického a mezináboženského dialogu.

Literatura

Mádr, Oto. (ed.). Dokumenty II. vatikánského koncilu. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2002. Edward Idris Cassidy. Ecumenism and interreligious dialog : Unistas redintegratio, Nostra Aetate . New York : Paulist press, 2005. Peter Neuner . Ekumenická teologie : hledání jednoty křesťanských církví. Praha : Vyšehrad, 2001. Hošek, Pavel. Na cestě k dialogu : křesťanská víra v pluralitě náboženství . Praha : Návrat domů, 2005.

Požadavky

Znalost světových náboženství na základní úrovni. Orientace v dějinách a nauce křesťanství. Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf).

Garant

prof. Pavel Ambros, Th.D.Mgr. Jaroslav Franc, Th.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Franc, Th.D.