Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do hagiografie (KSV / UHAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / UHAG - Úvod do hagiografie, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se se současným stavem teologického oboru hagiografie a vyhodnocení ukázkových modelů z dějin křesťanské spirituality.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí porozumět kontinuitě křesťanské zkušenosti, pochopí složitost i relativitu dějinného rozvoje křesťanské spirituality, zohledněny budou především reálie církve v Českých zemích a ve Střední Evropě. Student dospěje ke schopnosti utvořit si samostatný úsudek k pochopení úcty ke světcům v současnosti a jejich význam pro utváření současného křesťanství.

Literatura

Altrichter, M. Krátké dějiny křesťanské spirituality. Borriello, L.,Caruana, E. Slovník křesťanských mystiků. Altrichter, M. Úvod do hagiografie.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách. Závěrečné kolokvium.Doplňkové studium: studijní opora k předmětu v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf)

Garant

doc. Dr. Michal Altrichter, Th.D.

Vyučující

doc. Dr. Michal Altrichter, Th.D.