Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj nových forem zasvěceného života (KSV / VFZŽ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / VFZŽ - Vývoj nových forem zasvěceného života, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fenomén charismatické obnovy v církvi. Smíšené společnosti řeholníků a laiků. Nová evangelizace. Misijní působení laiků. Sekulární instituty a jejich místo v současné církvi. Nové odpovědnosti zasvěcených laiků ve farní pastoraci.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni představit základní charakteristiky a poslání nejznámějších nových forem zasvěceného života, vzniklých a působících v církvi.

Literatura

Loew, J. Madeleine Delbrel. Dalláteismo alla mistica. Bologna. RDB, 1995. Secondin, B. Nová hnutí v cíkrvi. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 1997. Vanier, J. Rodí se nová naděje. Čím je a má být komunita. Praha: Zvon 1997. Poli, G. F. (a cura di). Supplemento al Dizionario Teologico della vita consecrata. Roma: Ancora 2003.

Požadavky

Písemná reflexe o vybrané řeholní společnosti či hnutí, vzniklém v církvi v době po II. vat. koncilu.

Garant

ThLic. Mgr. Katarína BarátováThLic. Vojtěch Karel Koukal