Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybraná témata františk. spirituality (KSV / VTFS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / VTFS - Vybraná témata františk. spirituality, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osobnosti: František z Assisi, Agela z Foligna, Petr Olivi, Markéta z Kortony, Duns Scotus. Témata: Františkovo pochopení Boha jako Otce, Syna a Ducha svatého, jeho modlitba, vztah k Božímu slovu, eucharistii. Pochopení chudoby, poslušnosti, minority a pokory

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni s nejvýznamnějšími postavami počátků františkánství a jejich duchovní naukou.

Literatura

Lehmann, L. František, mistr a učitel modlitby. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 1998. Gemelli, A. Františkánské poselství světu. Praha: Ladislav Kuncíř, 1948. Aa.Vv. Františkánské prameny (péčí C.V.Pospíšila). Olomouc: MCM, 1999. Short, W. J. Chudoba a radost. Františkánská tradice. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2003. Aa.Vv. Legendy o svatém Františkovi z let 1226-1235. Františkánské prameny II. (péčí J.B.Štivara). Velehrad: Ottobre 12, 2003. Leclerc, E. Moudrost chudého. Velehrad: Ottobre 12, 2003. Aa.Vv. Spisy sv. Františka a sv. Kláry. Františkánské prameny I. (péčí J.B.Štivara). Velehrad: Ottobre 12, 2001. Le Goff, J. Svatý František z Assisi. Praha: Vyšehrad, 2004.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, vypracování dílčích úkolů ve skupině.

Garant

ThLic. Petr Beneš, Th.D.Mgr. Marta Cincialová, Th.D.