Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zásady kurátorské práce (KSV / ZKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ZKP - Zásady kurátorské práce, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sběratelství - úvod, vývoj, soukromé sbírky, veřejné sbírkySoučasné trendy v muzejnictvíBudování sbírkyProfilování sbírkyRežim a ochrana sbírkyKonzervování, restaurování sbírkových předmětůPrezentace sbírkyVýstava, katalog, instalaceZprostředkování výstavy, expozice návštěvníkovi - formyNávštěvy přístupných výstav - zhodnocení kladů a záporů prezentaceAktivní účast všech studentů semináře na přípravě katalogu a výstavy na zvolené téma

Získané způsobilosti

Student se zorientuje v problematice muzejní a kurátorské práce, pasivně i aktivně pozná většinu činností, které tento obor obsahuje a bude schopen je aplikovat v praxi.

Literatura

Kesner, L. (ml.). Marketing a management muzeí a památek. Praha, 2005. Kesner, L. (ml.). Muzeum v digitální době. Vnímání obrazů a prožitek umění v soudobé společnosti. Praha 2000. Praha, 2000. Štěpánek, P. Obrysy muzeologie pro historiky umění. Olomouc 2002. Olomouc, 2002. Špét, J. Přehled vývoje českého muzejnictví (od roku 1945). Brno, 2003. Kol. autorů. Sběratelství. Praha, 1983. Slavíček, L. Sobě, umění, přátelům: Kapitoly z dějin sběratelství v Čechách a na Moravě 1950-1939. Brno, 2007. Friedlová, M. Umění: Prostor pro život a hru. Kurátor výstav. Olomouc 2008.

Požadavky

DocházkaReferát na požadované témaÚčast na přípravě společné výstavy a katalogu na dané témaAktivní přístup

Garant

Mgr. Gabriela Elbelová

Vyučující

Mgr. Gabriela Elbelová