Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do právní teorie a praxe III (VOS / 13PT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 13PT3 - Úvod do právní teorie a praxe III, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Součástí výuky jsou praktické diskuse, případové analýzy a řešení modelových situací. Studenti jsou vedeni k úvahám o stávající právní úpravě a jejím dopadu na praktický život a podporováni v rozvíjení kompetence sociálního pracovníka ? upozorňovat a prosazovat potřebné změny legislativy.

Získané způsobilosti

Výuka v tomto semestru předpokládá orientaci v základních právních pojmech a dovednost v práci s právními předpisy. Studenti mají zvládnout sestavit jednoduché podání a smlouvu, posoudit jejich obsah, řešit modelové situace.

Literatura

Mitlöhner, M. Občanské právo hmotné ; Rodinné právo ; Občanské právo procesní : právní disciplíny pro studenty sociální práce a sociální politiky. 1.vyd. Hradec Králové : Gaudeamus 2010.62 s. ISBN: 978-80-7435-060-3. Šíma. Základy práva pro střední a vyšší odborné školy. Praha, 2004.

Požadavky

písemná práce dle zadání vyučujícíústní zkouška

Garant

PhDr. Mgr. Eva Kubíčková

Vyučující

PhDr. Mgr. Eva Kubíčková