Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní nauky II (VOS / 13ZN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 13ZN2 - Zdravotní nauky II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Petřeková:V letním semestru se seznámí se základy neurologie, hygieny a epidemiologie, formami a šířením nákaz, nejčastějšími infekčními onemocněními. Dále bude uveden do problematiky péče o ženu a dětského klienta. Cílem cvičení je teoretická znalost a praktická dovednost první pomoci.Poskytnout znalosti, které souvisí se zdravotním stavem klienta a ovlivní výkon sociální práce.Chrastina:přednáška letní semestrSeznámení se a pochopení průběhu, symptomatologie, preventivních opatření vybraných onemocnění dle tělesných systémů. Nedílnou součástí jsou také dílčí dopady nemocí na život jedince.cvičení letní semestrPraktický nácvik první pomoci. Zvládnutí náročných situací při poskytování první pomoci. Teoretická znalost dílčích oblastí celku první pomoc

Získané způsobilosti

Petřeková:Studenti by měli umět posoudit situace, kdy jsou sociální podmínky jedním z faktorů, které napomáhají vzniku choroby a naopak, jaký vliv a dopad má zhoršený zdravotní stav. Student se orientuje v problematice zdraví a nemoci, rozumí základní lékařské terminologii, umí uplatňovat poznatky z hygieny a epidemiologie. Student potřebné osobě dokáže včas zajistit zdravotní péči. Student má teoretickou znalost a praktickou dovednost v první pomoci.Chrastina: přednáška ? letní semestrStudent zná projevy, členění, nástin diagnostiky a komplexní péče u vybraných onemocnění. Student dokáže aplikovat získané znalosti pro stanovení preventivních aktivit. cvičení ? letní semestrStudent dokáže efektivně, rychle a správně poskytnout základní první pomoci osobě, která vyžaduje bezprostřední pomoc.

Literatura

Beránková. První pomoc. Praha, 2002.

Požadavky

Petřeková:ústní prověření znalostí probraného učivaklasifikace teoretických znalostí a praktických dovedností z první pomociChrastina: přednáška - letní semestrPrověření teoretických znalostí. cvičení - letní semestrÚspěšné absolvování praktického poskytnutí první pomoci dle vybraných situací. Teoretické znalosti pro praktické provedení první pomoci osobě vyžadující bezprostřední pomoc. Vyžadována je 80% účast na cvičeních.

Garant

Mgr. Petra ChovancováMgr. Miroslava Petřeková

Vyučující

Mgr. Petra ChovancováMgr. Miroslava PetřekováMgr. Petra ChovancováMgr. Miroslava Petřeková